Zberimo računalnike za šoloobvezne otroke

Življenje v Sloveniji se je na začetku pomladi drastično spremenilo. Razmere, ki so nastale zaradi pandemije koronavirusa, pa so postavile pred izziv tudi naše šolstvo. Šolske klopi so zamenjale domače kuhinjske in pisalne mize, pri prenosu znanja pa je pomembno vlogo prevzel računalnik.

Kljub prizadevanjem šol, ki po svojih najboljših zmožnostih poskušajo zagotoviti kvalitetno poučevanje na daljavo, pa vsi učenci nimajo enakih pogojev za učenje. Na podlagi zbranih informacij smo ugotovili, da je tudi v našem lokalnem okolju še vedno ogromno učencev, ki zaradi socialno-ekonomskega položaja nimajo dostopa do računalniške opreme, potrebne za dosledno učenje in opravljanje šolskih obveznosti.

Na podlagi potreb smo se tako v Klubu prekmurskih študentov odločili pridružiti akciji zbiranja računalnikov za šoloobvezne otroke. S tem se pridružujemo projektu, ki ga že izvaja Dobrodelno društvo Pomagajmo odprtih src, in s katerim bomo pri zbiranju opreme tudi vzajemno sodelovali. Pri izvedbi akcije sodeluje in pomaga tudi Društvo prijateljev mladine Murska Sobota.

Vse posameznike in organizacije, ki imate delujoče računalnike, ki jih ne potrebujete in ste jih pripravljeni darovati naprej, tako vljudno vabimo, da se pridružite akciji in s tem pomagate posameznikom in družinam, ki bi jim podarjen računalnik bistveno olajšal učni proces in življenje.

V kolikor ste pripravljeni pomagati ali pa imate kakršnakoli vprašanja ali predloge, nam to, prosimo, sporočite na e-mail lara.crnko@kps.si ali na telefonsko številko 031 786 957.

pisarna kluba
Zvezna ulica 10,
9000 Murska Sobota

info@kps.si
040 475 459