Sodelovanja pri drugih projektih

Škisova tržnica

Škisova tržnica je tradicionalna študentska prireditev, ki poteka pod okriljem Zveze študentskih klubov Slovenije, kjer se na enodnevnem dogodku predstavi vseh 58 študentskih klubov iz celotne Slovenije. Že nekaj let velja za največjo prireditev za mlade na prostem. Odvija se v mesecu maju, v središču Ljubljane.

Klub prekmurskih študentov se na tržnici predstavlja s svojimi dejavnostmi ter s predstavitvijo pokrajine Prekmurja. Namen Škisove tržnice je namreč srečanje študentskih klubov, druženje, spoznavanje ter izmenjava dobrih praks klubskega delovanja. Del Škisove tržnice je tudi promocija regijske kulture in kulinarike, saj klubi na stojnicah inovativno predstavljamo kulturne, etnološke in turistične značilnosti kraja iz katerega prihajamo ter obiskovalcem ponujamo lokalne in tradicionalne kulinarične dobrote. Našo stojnico okrasimo v pravem prekmurskem vzdušju, kjer diši po odličnih prekmurskih jedeh, kot sta prekmurska gibanica, šunka ipd. Trudimo se, da vsako leto diši drugače.

Dogajanje je razdeljeno na dva dela. V popoldanskem delu prireditve se obiskovalci lahko sprehodijo med klubskimi stojnicami ter spoznajo različne okuse in narečja Slovenije, se družijo in zabavajo ob odlični glasbi, predvsem pa občutijo utrip mladosti in študentskega aktivizma. V večernem delu pa se lahko obiskovalci zabavajo ob ritmih glasbe uveljavljenih imen slovenske in tuje glasbe.

Škisova tržnica je pravi kraj za vse, ki želijo srečati stare znance, spoznati nove prijatelje in okusiti kanček domačnosti v prestolnici. Pridi tüdi tij!

Študentski bogračfest

Prekmurski študentje se z ostalimi študentskimi klubi iz Slovenije radi pomerimo tudi v kuhanju bograča. Študentski bogračfest organizira Klub študentov Lendava in vsako leto se ga udeleži ogromno študentskih klubov. Na prvem ljubljanskem študentskem Bogračfestu je ekipa Kluba prekmurskih študentov dosegla 2. mesto, v letu 2016 pa je naš Klub v Mariboru osvojil 1. mesto!

Igrivi park, MIKKov tabor in družinski piknik

Igrivi park poteka v sklopu dnevnega dogajanja Soboških dnevov. Organizatorjem se pridružimo tudi aktivisti Kluba prekmurskih študentov ter z raznimi delavnicami in animacijami kratkočasimo mlade in tudi nekoliko starejše obiskovalce Soboških dnevov. Prav tako se radi pridružimo tudi MIKK-u in pomagamo pri izvedbi njihovega poletnega tabora ter izvedbi Družinskega piknika, ki se odvijata v soboškem parku

Sodelovanja pri drugih porjektih
pisarna kluba
Zvezna ulica 10,
9000 Murska Sobota

info@kps.si
040 475 459